حجتالاسلام والمسلمین سید محمد مهدوینیا در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه راهاندازی مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم، اظهار داشت: این مرکز بر اساس مصوبه شورای عالی حوزه در سال 1382 تأسیس شد و در حال حاضر دانشپژوهان سطح 2و 3 در آن مشغول به تحصیل هستند، همچنین تاکنون 5 گروه از دانشپژوهان فارغالتحصیل شدهاند که چهار گروه آن از سطح 2 و یک گروه از سطح 3 بودهاند.
وی با بیان اینکه دانشآموختگان این مرکز از اساتید موفق منطق و فلسفه حوزه برخوردارند، خاطرنشان کرد: از امتیازات این مرکز، دغدغه مسئولین آن است که با شورایی قوی و پرکار مشغول به فعالیت میباشند.
معاون آموزش مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی قم تعداد اساتید این مرکز را 23 نفر اعلام کرد و یادآور شد: هماکنون تعداد دانشپژوهان این مرکز نزدیک به 80 نفر هستند که 40 نفر از آنها در سطح دو و 40 نفر دیگر در سطح سه مشغول تحصیل میباشند.
*تحصیل فلسفه در کنار قرآن و سنت
وی با اشاره به اینکه دیدگاه حاکم بر این مرکز، تحصیل فلسفه در کنار قرآن و سنت است، اظهار داشت: مدیریت، مرکز، تأکید فراوان اذعان دارند که فلسفه باید در کنار قرآن و سنت باشد و بدون این دو، تحصیل فلسفه فایدهای ندارد.
*اخذ مجوز پذیرش سطح چهار
حجتالاسلام والمسلمین مهدوینیا در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در صددیم سطح چهار راهاندازی کنیم، اذعان داشت: مرکز تخصصی فلسفه اسلامی مجوز پذیرش سطح چهار را از شورای عالی حوزه دریافت نموده است و متعاقب آن هشت گرایش حکمت متعالیه، معرفتشناسی، فلسفه و دین، فلسفه اخلاق، الهیات من معنیالاخص، فلسفه تطبیقی، فلسفه نفس و هستیشناسی را برای تصویب به این شورا فرستاده که هماکنون منتظر تصویب این گرایشها هستیم تا برای آنها سرفصلهایی را تدوین کنیم.
* طرح مطالعاتی «حکمت مطهر»
وی به برنامههای این مرکز اشاره کرد و یادآور شد: طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری با عنوان «حکمت مطهر» هماکنون در حال اجراء میباشد که بر اساس آن دانشپژوهان موظفند کتابهای استاد شهید مطهری را مطالعه کنند و پس از موفقیت در آزمون پایاندوره، این کتب جزء واحد درسی آنها محسوب خواهد شد.
*آموزش پژوهشمحور
معاون آموزش مرکز تخصصی فلسفه اسلامی حوزه، آموزش در این مرکز را پژوهشمحور دانسته و ادامه داد: در راستای تشویق دانشپژوهان، بودجههایی را برای دانشپژوهانی که مقاله علمی ارائه کنند، در نظر گرفتهایم، همچنین مقالات برتر، علاوه بر چاپ در مجله «نسیم خرد» جوایزی هم به صاحبان آثار اهدا میشود.
وی، فعالیتهای پژوهشی این مرکز را مد نظر قرار داد و اضافه کرد: در راستای نهادینهسازی مباحث پژوهشی سه سال متوالی است که دانشپژوهان را همراه با گروه فلسفه مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) به مشهد مقدس اعزام و همایشی سه روزه در همین راستا برگزار میکنیم.
*حضور اساتید در ساعات غیر درسی
حجتالاسلام مهدوینیا در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور مستمر اساتید در این مرکز مخصوصاً در ساعات غیردرسی ، خاطرنشان ساخت: برخی از اساتید توانمند در ساعات غیردرسی با حضور در مرکز به سوالات و شبهات دانشپژوهان پاسخ میدهند. همچنین دانشپژوهان ما نیز میتوانند از حجتالاسلام والمسلمین فیاضی، مرکز در عرصه مباحث علمی و اخلاقی نیز استفاده کنند.
*شورای علمی
وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر مرکز تخصصی فلسفه اسلامی از هیئت علمی برخوردار نیست؛ اما شورای علمی قوی دارد که تمام عناوین دروس، سرفصلها و برنامهها را تدوین، تنظیم، بازبینی و تکمیل میکند و بر اساس نظر کارشناسی آنها برنامههای مرکز تنظیم میشود.